Säännöt 2018

Turnauksen säännöt 2018

Turnauksessa noudatetaan Suomen Koripalloliiton sääntöjä kaudelta 2017-2018 seuraavin poikkeuksin.

1. Peliaika ja peluuttaminen

A-, B- ja C-juniorit (2000-2006 syntyneet) 2 x 15 min tehokasta peliaikaa.
Minit, mikrot (2007-2010 syntyneet) ja Unified 2 x 12 min tehokasta peliaikaa.
Supermikrot (2011-2012 syntyneet) 2 x 10 min tehokasta peliaikaa.

Vanhempi mini-ikäluokka (07-syntyneet) pelaa isoihin koreihin pienellä pallolla (nro 5). Kolmen pisteen koreja ei lasketa.

2010 sekä 2011/2012 syntyneiden sarjoissa pelimuotona on 4 vs 4.

Ajanottaja pysäyttää pelikellon, kun tehdään pelitilannekori ottelun toisella jaksolla tai ensimmäisellä jatkoajalla, kun pelikello näyttää 2:00 tai vähemmän.

Tauko ja jatkoaika on kolme minuuttia. Jos jatkoaika ei tuo ratkaisua, seuraava jatkoaika loppuu ensimmäisestä pisteestä (sudden death). Toinen jatkoaika aloitetaan ylösheitolla.

Pakollista peluuttamis- tai lepäämissääntöä ei ole. Pöytäkirjaan kirjattavien pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu.

HUOM! Pelaaja saa pelata yhden ikäluokan sisällä vain yhdessä joukkueessa!

2. Aikalisät

Joukkueella on käytössä yksi aikalisä molemmilla pelijaksoilla . Mahdollisella jatkoajalla on yksi aikalisä (1+1(+1)). Toisella puoliajalla mahdollisesti käyttämätön aikalisä ei siirry jatkoajalle.

3. Joukkuevirheet

Joukkuevirheet täyttyvät kuudennesta (6) virheestä puoliajalla, jolloin seitsemännestä (7) virheestä heitetään kaksi (2) vapaaheittoa. Joukkuevirheet ovat voimassa myös mahdollisella jatkoajalla.

4. Puolustusmuodot

A-, B- ja C-junioreissa puolustusmuoto on vapaa koko ottelun ajan. Mineissä, mikroissa ja supermikroissa koko ottelu on pelattava pelaajavartiointia.

5. Pöytäkirjat, lämmittely ja ottelusta myöhästyminen

Ottelupöytäkirjat pidetään sähköisesti. Joukkueen tulee vahvistaa kokoonpano viimeistään 10 minuuttia ennen ottelun alkua pöytäkirjan pitäjälle. Joukkueiden on varauduttava suorittamaan verryttely salin ulkopuolella. Ottelusta myöhästynyt joukkue tuomitaan 20-0 hävinneeksi.

6. Joukkueiden keskinäinen sijoittuminen

Lohkossa korkeammalle sijoittuu joukkue jolla on eniten sarjapisteitä. Voitosta saa kaksi (2) sarjapistettä ja tappiosta nolla (0). Tasapisteissä olevien joukkueiden sijoituksen määrää keskinäinen ottelu. Mikäli tasapisteissä on monta joukkuetta, joiden keskinäiset ottelu menevät ristiin sijoituksen määrää keskinäisten otteluiden koriero (ei korisuhde). Mikäli korierokin on tasan ratkaisee keskinäisissä otteluissa tehtyjen pisteiden määrä.

2011/2012 syntyneiden sarjassa ei ole sarjataulukoita.

7. Vastalauseet

Mahdolliset vastalauseet jätetään 15 min kuluessa ottelun päättymisestä kilpailupaikan vastaavalle ja samalla on maksettava vastalausemaksu 50 euroa. Uusintaotteluita ei pelata. Muutoin turnauksessa noudatetaan Suomen Koripalloliiton sääntöjä.

Turnausjärjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa myös turnauksen aikana pakottavista syistä (esim. ulkomaalaisten joukkueiden matkustusaikatauluista johtuen) ja tällaisista muutoksista ei ole valitusoikeutta.

This page is also readable in: englanti